Geguritan Tema Sahabat

Geguritan Tema Sahabat – Geguritan Bahasa Jawa yang bertam sahabat ini, bia kita gunakan untuk memberikan hadiah kepada sahabat terbaik kita, bahkan ada beberapa contoh geguritan yang bertema sahabat yang bisa digunakan untuk tugas di sekolah.

Disini kita akan belajar tentang geguritan yang bertema sahabat, berikut ini ada beberapa contoh mengenai geguritan yang bertema sahabat :

Arti atau Makna Dari Puisi Sahabat

Makna puisi sahabat adalah sebuah puisi yang menggambarkan tentang persahabatan yang sudah terjalin lam dan sangatlah dekat. Puisi sahabat juga bisa diucapkan sebagai rasa perhatian.

Puisi ini bisa sebagai hadiah dan sebagai sarana untuk menyampaikan sebuah kata-kata yang paling indah untuk sahabat kita. Setiap orang pasti akan memiliki sahabat.

Sahabat tidaklah harus selalu bersama dalam keadaan senang saja, melainkan bersama-sama dalam kesenangan, bersama-sama dalam kesedihan dan bersama dalam perjuangan.

Untuk mengabdikan sebuah persahabatan atau menulis kerinduan terhadapat sahabat, pembahasan kali ini bisa dijadikan ide untuk membuat puisi yang terbaik untuk sahabat Kita.

Membuat Puisi Sahabat Yang Berkualitas

geguritan tema sahabat bahasa jawa

Untuk membuat geguritan tema sahabat yang berkualitas dan memiliki makna, tidak begitu sulit apalagi membuat puisi untuk sahabat yang paling dekat dan ingin diabadikan, maka sangat mudah untuk mengembangkan sebuah ide-ide yang kreatif.

Memori kebersamaan itu akan sangat mudah untuk dikemas dan diolah menjadi sebuah kata-kata atau bait-bait yang indah. Ada terik yang bisa dilakukan untuk membuat gegerutitan yang bertema tentang sahabat, sebagai berikut :

  • Seni kualitas dalam puisi yang berada di kata yang mudah, tidak berlebihan dan harus indah.
  • Tidak harus menggunakan sebuah sastra yang tinggi.
  • Geguritan yang bertema sahabat, akan tetap bagus asalkan pengaturan bait dan iramanya bisa diatur dengan baik.
  • Bisa menggunakan kata-kata atau makna yang biasa saja.

Contoh Geguritan Bahasa Jawa Tema Sahabat 4 Bait

Sahabat…

Kanca kang sakpandulinanku

Kala ingkang susah

Awakmu lunggguh andhap

Sesandingan

Mawenehi karep lan saran.

 

Sahabat…

Panggonanku pitutur ing masalah

Pinawa udan kowe kang tadah

Kangge aku cerita isi atiku

 

Sahabat….

Tansah seneng lan bungah

Anggone kesuksesanmu

Kang kok gambarake ing lathi.

 

Sahabat…

Ingkang suwe ingkang tuwo

Mikir dunyo lan kaluwaga

Seneng ati ing soca

Anggone banyu nithik mili ing…

Godhong enjing

Rasa kangen ati iki..

Contoh Geguritan Tema Sahabat 1

Sahabat niku…

Nuli teko njero kuripan awake dewe

Becek kuwi seneng utawi rudatin

Mboten butuh clatu dekwene mesti kepireng

 

Sedanten ceritane ajeng campur laian bumbu kusahe

Negur kolo awake dewe ngalungguhan siji keputusan

Tanggung jawa walau ora melu marakake

Nebul howo katentreman kolo awake dewe terbalot njero emosi..

Baca Juga : Paribahasa Jawa

Contoh Geguritan Tema Sahabat 2

geguritan tema sahabat bahasa jawa

LAYANG IKI KANGGO SLIRAMU

Layang niki kangge sliramu

Layang batin kang ora bakal pernah kok woco

Aku arep ngilang sak wetoro

Menowo setahun nanging ora mergo wong liyo

 

Mergo aku kudu fokus ngadepi perkoro

Perkoro kang wes suwi dados kekarepan ing ati

Kang ijih ore keno diganggu sapa-sapa

Aku arep njaluk pangapuro

 

Menawi ilange awakkmu marai sliramu loro

Ananging aku iki wes tuwo

Lan aku durung oleh opo-opo songko uripku iki

Aku nyuwun pangapura

Geguritan Tema Sahabat 1

Sahabat…

Sliramu sing mesti ana ing sandingku

Sliramu sing ana waktu senengku

Sliramu ugo sing nan waktu susahku

 

Sahabat…

Amung tanganmu sing gegem tanganku

Amung pundakmu sing biso nerimo tangisanku

Mung nguyumu sing nentremake atiku

Geguritan Tema Sahabat 2

Konco lan sak pandulinanku

Kolo ingkang susah

Awakmu lungguh ngadep sesandingan

Mawenehi karep lan saran

 

Sahabat….

Panggenanku pitutur ing masalah

Menawi udan awakmu kang tadah

Kangge cerita isi amanahku

 

Sahabat…

Tansah seneng lan bungah

Anggone kasuksesanmu

Kang kok gambarake ing lati

 

Sahabat….

Ingkang suwe ingkang tuwo

Mikir ndunyo lan keluargane

Seneng manah ing soca

Anggone banyu nintik milih ing godhong enjing

Roso kangen ati iki…

Geguritan Tentang Sahabat

Sahabat…

Mesti enek kanggo aku

Udu dulur udu keluargaku

Namung luwih sangka bolo cedekku

 

Sahabat…

Sliramu iku lintang-lintang

Ing setia maringi terang

Ing dowone peteng…

 

Sahabat…

Sliramu koyo embun isuk

Gundah atiku dados sejuk

Ing butiran kang becik…

 

Sahabat…

Umpami malaikat

Ingkang ngutusaken Tuhan ndamel kelet

Kang ngilingno supoyo ora sesat

 

Sahabat…

Dados anugrah

Lan hadiah ingkah indah

Luwih sangking Istana kang megah..

Geguritan Bertema Sahabat

geguritan tema sahabat bahasa jawa

Kanggo Konco

Mbiyen, tanganmu gegem tanganku

Mbiyen, pundakmu enten ndamel aku nangis

Mbiyen, esemanmu nentremake atiku

Nanging sakniki…

 

Pundak, tangan lan guyumu ilang sangking uripku

Konco-koncoku kabeh, bayangana

Apa sejatine kahanan sakjeroning dunyo

Yen ora ana welas lan ora ono asih

 

Ora ana uga kekancan tanpo pamrih

Ing sakjeroning atiku

Aku ngerasakne kepingin ngamuk pas waktu niku

Kanco lan koncoku

Elingo rasa manahku iki

Jagane rasaning welas lan asih iki…

Baca Juga : Geguritan Bahasa Jawa

Geguritan Tema Sahabat Bahasa Jawa

Nunggu Pengarep Arep

Menawi mbesok aku isih neng kene…

Amergi aku isih nunggu pengarep-arep

Menawi mbesok tan bisa ketemu

Bakal dak tampa pepestening uripku

 

Ndak angen-angen ing wektu mbisuk

Gandeng rerantengan bebarengan

Napak siji boko siji lumaku

Ngadepi wengi obahing panguripan

Sing dados reroncene tembang sabendino

 

Menawi mbesuk aku jik neng kene

Mergo aku ijik nduweni pangarep-arep

Biso nyawang pasuryamu

Kang kebak  esem nyala wadhi

Sing nuwuhke gedhe pitakonku

Apa sliramu isih nyimpen atiku sing gempel iki

 

Sak iki sliramu amung biso ngadang weayanganmu

Njerone panendraku kang kebak rasa kangen

Kalane kuncungku wes malih putih

Lan lumakune waktune sasanya cepet

Gawe tangise ati kasampiran waspo

 

Mbok menawi wet sampun gedhi ing pinggir kali tengah sawah

Isih bakoh ngancani sliraku

Lan ngayomi lakuku sing keterak rasa

Nalikane nunggu wengine kembang ati

Menawi besok aku isih neng kene

Mergo aku isih nduweni pangarep-arep

Ketemu lan nyawang esemanmu

Sa Ungkure Taun Wingi

Uripe sumende ing pangangen-angen

Ngalor ngidul koyo wong ngeleng

Ngetan ngulon amung dadine gunem

Tanpo melu catur, amung biso mingkem

 

Ndak tutup laku kelakon

Sing wes nora katon

Bingung mung biso nonton

Ngayahi dalan amewaton

 

Ndak urut purwaning urip

Kang tansah ngigit-igit

Nganti pungkasane sasi

Rasane amung semangat

 

Ing udure tahun

Roso getun keduwung

Kudu biso katutup ing suwung

Nyingkiri jiwa kang gemblung

 

Saungkure warsa

Aku mesti mbabar mangsa

Anyar, kanti jiwa kang ambapa panampa

 

Godong-godong kuning wes rontok

Ginanti semine pucuk

Kang ijo royo-royo

Nggawa bun wayah esuk.

 

Beberangan tukule surya

Geberku wes tak wijak

Jumangkah kanti teteg lan waspadho

Supaya nora tumiba ing dursila lan cilaka…

Baca Juga : Geguritan Bahasa Jawa Tema Sekolah

Contoh Geguritan Tema Persahabatan

Sahabat kuwi….

Sanuli teko njero kuripan awake dewe

Becik kuwi seneng utowo rudatin

Ora butuh celatu deweke mesti krugu

Kabeh crito arep tercampur kale bumbu kisahne

Menegur kala awake dewe salah njupuk jangkah

Menyokong kala awake dewe ngalungguhan siji keputusan

Tanggung jawab walau ora melu marakake

nyebul howo ketentraman kala awake dewe terbalut ing njero emosi

Lan… Sanuli mengkono nganti takdir misahake…

Kanggo Konco 1

geguritan tema sahabat bahasa jawa

Koncoku….

Kowe konco uripku

Kowe konco siji-sijine

Lan kowe konco apikku….

 

Koncoku…

Tingkah lakumu kangge lelucon

Akal pikiranmu kangge kepinteranku

Lan candamu kanggo hiburan aku.

 

Oh koncoku…

Aku kenang terus jenengmu

Aku kenang terus canda tawamu

Lan aku kenang terus keapikanmu.

Kanggo Konco 2

Konco

Konco…

Ing saben dinten kowe karo aku

Mangkat sekolah bareng

Sinau bareng lan dodolan bareng…

 

Konco…

Kowe karo aku kudu iso pangerteni

Sifate awake dewe iku bedo

Aja ngasih awakdewe padudon

Amarga gara-gara wong liyo

 

Kanco…

Aku bakalan kelingan kowe nganti sokben

Susah lan seneng dilakoni bareng

Amergi awak dewe kanca sejati..

Demikian penjelasan artikel ini, mudah-mudahan bermanfaat bagi kita semua, apabila ada kesalahan kata mohon untuk dimaafkan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply